یکی از اهداف مهم دولت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به ویژه بعد از فارغ شدن کشور از جنگ تحمیلی توجه به روستا و روستاییان بود. این توجه بیش از هر چیز نشأت گرفته از آرمانهای امام راحل (ره) بود که همواره توجه به سازندگی و عمران روستاها را در اولویت برنامه های نظام قرار داده بود.
یکی از این اهداف مهم در این راستا ایجاد شبکه های آبرسانی به روستاها بود که در ابتدا به جهاد سازندگی واگذار گردیده و رفته رفته شکل و تداوم بهتری پیدا کرد.
توجه وافر به اجرای پروژه های آبرسانی به روستاها و ایجاد شبکه های جمع آوری بهداشتی فاضلاب نقش مهمی در کاهش هزینه های بهداشتی و سالم سازی محیط روستاها به دنبال داشته و علاوه بر جلوگیری از مهاجرت روستاییان خود نیز گامی ارزشمند در اجرای عدالت اجتماعی محسوب می شود.
تردیدی نیست که تحقق این مهم حمایت ملی و همراهی و همکاری روستاییان و به ویژه شوراهای اسلامی روستا را طلب می کند تا انشاء ا... بتوان این آرمان امام راحل را جامه عمل پوشاند.
خوشبختانه تاسیس شرکت آب و فاضلاب روستایی از اقدامات ارزشمند دولت به منظور سامان دادن و تحقق این مهم به شمار می رود.
قبل از انقلاب 13 درصد از روستاهای استان همدان شبکه آبرسانی به صورت شیر برداشت عمومی داشته اند که توسط اداره تعاون امور روستا یا توسط اداره مسکن یا سپاه بهداشت انجام شده بود و تأمین آب آنها از منابع سطحی مانند قناتها یا چشمه ها و در مواردی از چاه تامین می شد تا اینکه اوایل سال 56 این مسوولیت به بهداشت محیط واگذار گردیده و پس از انقلاب و تشکیل نهاد جهادسازندگی واحدی به نام آبرسانی بوجود آمد که مسوولیت اجرای پروژه های آبرسانی در روستاهای زیر 150 خانوار را به عهده گرفت و مسوولیت روستاهای بالای 150 خانوار همچنان با بهداشت محیط بود که هر دو سازمان پس از اجراء شبکه ها را تحویل روستاییان داده و این روند ادامه داشت تا اینکه در سال 1370 تفکیک وظایفی بین وزارتخانه های بهداشت و درمان و جهاد سازندگی صورت گرفت که از آن تاریخ کلیه مسئولیت های مطالعه و تامین آب آشامیدنی روستاها به جهاد سازندگی واگذار گردید و کنترل بهداشتی آب شرب مصرفی به لحاظ کمی و کیفی جزو وظایف بهداشت محیط قرار گرفت.
با مصوب شدن قانون تشکیل شرکت آب و فاضلاب روستایی به مجلس شورای اسلامی عملاً این شرکت فعالیت رسمی خود را در سال 1377 شروع نمود تا اینکه هیات محترم وزیران در جلسه مورخ 20/5/81 تصویب نمود که شرکت آب و فاضلاب روستایی از وزارت جهاد کشاورزی منتزع و به وزارت نیرو ملحق گردد.
در حال حاضر جناب آقای مهندس سید مصطفی هاشمی مدیریت شرکت را در راستای تحقق اهداف دولت خدمتگزار بر عهده دارند.